Безкоштовно по Україні

ru|ua
0 800 3300 88

(Безкоштовно по Україні)

БЛОГ

Як вибрати найкрасивіші квіти на свято?

Дата: 09.07.2020Переглядів: 5173Коментарі: 0
Як вибрати найкрасивіші квіти на свято?

Вибираємо свіжі квіти: загальні принципи

Как выбрать самые красивые цветы на праздник? Рекомендація №1. По можливості віддайте перевагу букету, зібраному при вас. Так ви уникнете проблеми недобросовісних продавців, які іноді додають у композицію застояні квіти. Витратьте десять хвилин на огляд матеріалу, вибраного для складання свіжого букета. Уважність цьому етапі подарує довгі тижні краси у доме.

Рекомендація №2. Віддавайте перевагу квітковим точкам та салонам, де є спеціальний холодильник. Правильна температура (від +1 ° С до +8 ° С) зберігає зрізану квітку в хорошому вигляді. При правильному поводженні флориста з таким «сплячим» товаром температура – ​​запорука довговічності букета.

Рекомендація №3. Беріть квіти в перевірених точках або салонах мережі. Якщо це робите особисто, принюхайтеся до повітря всередині приміщення. У квітковому магазині не має різко пахнути хімією або тягнути пліснявою. Виняток – флористичні салони, де всі квіти дбайливо закриті у холодильниках. Там зазвичай пахне ароматизаторами.

Основні критерії якості зрізаної квітки

Хороший продавець, який не намагається вас обдурити, дозволить доторкнутися та уважніше оглянути запропоновані квіти. Головне не починати це без попиту.

 

Базова схема оцінки стану квітки виглядає так:

 

1) Огляньте листя. Якщо це не екзотичне диво з фіолетовими лопухами, вони повинні бути еластичними, зеленими, без іржавої сухої облямівки та мікротріщин. Листочки легко опадають чи їх немає зовсім? Значить, квітка вже довго чекає на свого покупця. Не вірте, що листя «просто обрізали для краси».

2) Оцініть стан зрізу візуально і навпомацки. Краї не повинні бути засохлими, серединка потемніла. Пухкість зрізу – маркер квітки, яка вже давно «п'є» воду і встигла втратити свіжість.

3) Помацайте стебло. Тонкий і темний біля основи бутону – одразу убік. Те саме стосується поламаних і потемнілих стебел з плямами або неоднорідними вкрапленнями. Листка шкірка, що миттєво відокремлюється, свідчить про те, що квітка перестояла або перемерзла.

4) Вивчіть бутон. Віддайте перевагу тому, який ледве почав розпускатися. Пелюстки квітки повинні відрізнятися гладкістю та пружністю. Якщо їх акуратно відігнути, а вони повернуться на місце, це також ознака свіжості. Пелюстка після таких маніпуляцій нагадує пом'яту ганчірочку? Букет не дожити до завтра. Також краще не брати квіти, бутони яких стягнуті резинками.

5) Відмовтеся від прикрас. Якщо берете квіти у незнайомого продавця або в неперевіреному салоні, не спокушайтеся блискітками та фарбуванням у невластиві кольори. Готове напилення може приховувати підсохлі та пошкоджені пелюстки. Але якщо ви довіряєте флористу, сміливо погоджуйтесь на оригінальні ідеї – фарбування квітки у присутності клієнта у професіонала забирає трохи часу.

 

Як самостійно визначити свіжість квітів найпопулярніших видів?

 

Незважаючи на загальні рекомендації, кожна квітка має індивідуальні особливості. Наприклад, хризантема, циннію та гортензія навіть у розбещеному вигляді будуть радувати довго, тому до їх бутонів потрібно придивлятися по-іншому. Якщо ви обираєте:

Как выбрать самые красивые цветы на праздник?

  • Рози.
  • По можливості легко потрясіть бутон. Пелюстки при цьому не повинні рухатися. Якщо вони рухаються і втратили еластичність, красуватися їм недовго. Оптимальний вибір: бутон, що нагадує тугий гумовий м'ячик. Відігнуті пелюстки повертаються на місце. Чашолистки (зелені м'ясисті листочки, що підтримують бутон) прилягають щільно або трохи відігнуті. Якщо хочеться, щоб троянди пишно розпустилися, вибирайте злегка прочинені бутони. Також зверніть увагу на наявність та якість «сорочки» — крайніх зовнішніх пелюсток. Зазвичай вони грубіше за інших і злегка пом'яті, але це якраз нормально. "Сорочка" - броня квітки, сумлінний флорист видаляє її тільки при клієнті. Вибирайте троянду на товстому стеблі насиченого зеленого кольору без подряпин та плям.
  • Лілії.
  • Віддайте перевагу салатовим бутонам, які ще не розкрилися. А ось жовті не беріть – вони точно не прокинуться. Аромат вдалих лілій має бути свіжим, без затхлості. Гнильні нотки з'являються, якщо квітка довго простояла у воді. Пилок, що обсипався на пелюстки, - ще одна ознака старості. А ось стебло з однією лілією, що відкрилася, і безліччю закритих зелених бутонів - запорука того, що вони будуть розпускатися поступово і радувати довго.
  • Альстромерії.
  • Дивіться на тичинку. Еластична та щільна тичинка (як виноградина) – свіжа квітка. Висохла (як родзинки) - старий. Пелюстки свіжих альстромерій тріскаються, якщо їх зігнути, і виділяють сік, несвіжих – нагадують папір. Беріть квіти, що розпустилися, тільки якщо поруч з ними на стеблі багато закритих бутонів.
  • Фрезії.
  • Слідкуйте, щоб на гілочці було розкрито не більше двох квіток, а решта залишалася в бутонах. Злегка відігнута пелюстка повинна повернутися в колишнє положення. Помітили пилок, розтертий по поверхні пелюсток? Пройдіть повз, ця фрезія вже доживає свій срок.
  • Гербери.
  • Ці квіти дуже легко чорніють, якщо перемерзли. Помітили перші зів'ялі чи опалі пелюстки? Таких гербер краще не беріть. Також віддавайте перевагу квіткам середніх розмірів – найбільші бувають надто важкими та ламають стебло.
  • Гвоздики.
  • Свіжа квітка цієї рослини еластична, від неї нічого не відвалюється. Перевірте, чи не поламане стебло – у гвоздик це найтендітніше місце. Головки старих гвоздик «скуйовджені» і мають тьмяний колір. Хризантеми. Не беріть хризантему з чорною серединкою квітки і білим пониклим листям. Якщо це кущ, віддайте перевагу тому, де вже розпустилося кілька суцвіть і немає засохлих бутончиків.
  • Тюльпани. Вибирайте за станом бутона та кольором. Для тюльпанів, що не розпустилися, характерні сформовані бутони з зеленуватою основою. При цьому справжній колір сорту видно лише на кінчиках щільно складених пелюсток.
  •  
  • Півонії.

Дуже швидкоплинні квіти, які краще брати зовсім нерозпустилися. Пружний бутон-«кулька» - запорука краси на тиждень замість кількох днів.

Как выбрать самые красивые цветы на праздник? Еустоми.

Стебло квітки має залишати зелений слід (можна провести на пальці або серветці). Високе (від 70 см) стебло – ознака того, що його не підрізали, щоб приховати несвіжість. Бутон хорошої еустоми щільний і трохи плескатий.

  • Орхідеї. Нюанси залежать від сорту, але головне, щоб листя блищало, було чистим, гладким і щільним, без липкого нальоту.
  • Квіти та букети від Украфлора

Щоб забезпечити квітам довге та гарне життя, компанія Украфлора доставляє їх з усього світу «на воді» у транспорті з ретельно відрегульованою температурою. Це означає, що наші троянди та тюльпани, еустоми та гвоздики, а також десятки інших дивовижних кольорів довше зберігають свіжість.

Букети на замовлення

ми збираємо індивідуально тільки після підтвердження клієнта і також доставляємо у спеціальних авто. Вибираючи квіти від Украфлору, ви отримуєте якість: квітки, доставки та сервісу загалом.

Повязані статті

Коментарі

Написати коментар


control call
Зберегти список переглянутих товарів
control call
Написати до відділу контролю сервісу
control call
Заявка на ландшафтне благоустрій.
Вид робіт:
control call
Товару немає в наявності, проте ви маєте можливість додати його
до списку очікування.
Як тільки товар з`явиться у продажу, на вашу почтову скриньку надійде повідомлення.
Вашу поштову скриньку:
Інформація для магазину:
control call
control call
request call